Att hitta rätt hunduppfödare

När man ska köpa en hund finns det en hel del saker man måste tänka över innan hundköpet. Man ska inte minst hitta en bra uppfödare att köpa sin hund hos. Men hur hittar man egentligen rätt uppfödare?

Viktigt att jämföra

Precis som när man spelar på sporter och jämför odds inom de sporter man gillar bäst på Unibet Sports App, måste man också jämföra uppfödare. Att bara välja på måfå kan gå bra vissa gånger, men ju mer kunskaper man har, desto mer lyckat blir i regel resultatet. Så är också fallet när det kommer till att välja rätt hunduppfödare.

Uppfödaren ska vara seriös

Det är också viktigt att man har koll på att uppfödaren är seriös. Som valpköpare bör man till exempel tillåtas att träffa valpens föräldrar. I många fall kan det dock vara så att endast valpens mamma går att träffa. Det kan man acceptera. Uppfödaren bör också vara genuint intresserad av vem denne säljer sina valpar till. Märker man snabbt att det viktigaste är att få pengarna, och att det sedan är strunt samma vad som sker med valpen eller hunden kan det vara klokt att dra öronen åt sig. Så resonerar ingen bra uppfödare.

Välja rätt hundras

När man ska hitta en bra hunduppfödare bör man också ha koll på vilken hundras man egentligen är intresserad av. Det är egentligen det första steget mot att skaffa hund. Om man inte vill ha en stor hund är det ingen idé att besöka uppfödare som inte har några mindre hundraser att sälja. Man ska inte heller låta en hunduppfödare bestämma vilken sorts hund man vill ha. Även om en ras är lockande bör hunduppfödaren på ett sakligt sätt redogöra för varför den rasen kanske inte passar in i den aktuella familjen. Bor man litet och högt uppe utan hiss kanske det inte är så bra att skaffa den där hundrasen som väger över 20 kilo som vuxen, och som dessutom blir stor som en människa om den ställer sig på bakbenen. Det här bör en vettig och seriös hunduppfödare tala om innan köparna bestämmer sig för just den hundrasen. Det finns annars risk att hunden kommer att bli lidande i sitt nya hem.