D-kullen

Heegårds H-Jack – SUCH Myrhedens A-Senja, Född 1994

h-jack.jpg

 

myrhedens_a_senja.jpg

lpar föddes i denna D-kull
Heegårds H Jack köptes in till SSK under början av 90-talet, som avelshanne. Jack är den hanne över tiden som avlat absolut bäst avseende jaktprovsmeriter. Jag föll själv för Jack´s underbara mentalitet, sociala styrka, jaktlusta och inte minst hans reviering. Jack´s härstamning och fortskridande avel har jag återkommit till i avelssammanhang då kennelns blod förvaltats, vilket skedde i G-kullen och I-kullen. D-Zenta

myrhedens-d-zenta.jpg

Jag fick möjligheten att förvärva tiken D-Zenta, vilket har glatt mig mången gång. Hon uppvisar det härligaste temperament som man kan önska av en familje- och jakthund. Hemmavid är hon lugnet självt och i fjället är det 100 % som gäller. D-Zenta är en av Sveriges högst meriterade hundar med mer än 50 % premieringsgrad i var ukl och ökl samt 40 % i Skl.

Zenta är den första svenska hund som vunnit segrarklass på fjäll i Finland, vilket hon dessutom dubblerade under samma tävlingshelg. D-Zenta är parad 3 gånger. Hannarna var i tur och ordning:
– Int& Italiensk Jch Francinis Luca År 1998 E-kullen
– NJCh Hallråas Karras År 2000 F-kullen
– Int & SUCh SJCh Giddes B Foppa År 2003 H-Kullen

D-Aila är kullsyskonet som också lyckats gott. Aila blev SSK´s bästa öppenklassare, med 1 ökl Hp vid huvudprovet i Tärnaby 1997.